Yritys

Innopart Oy – Näytteenoton edelläkävijä

 

Innopart on kotimainen laboratorio- ja sairaalakalusteiden valmistaja. Asiakaslähtöisyys, ergonomia, turvallisuus ja ekologisuus ovat arvoja, jotka ohjaavat jokapäiväistä toimintaamme.

 

Haluamme jatkuvasti kehittää uusia, innovatiivisia ja Suomessa vastuullisesti valmistettuja tuoteratkaisuja laboratorioiden ja terveydenhuollon muuttuviin tarpeisiin.

Meidän tarinamme

 

Innopart Oy on perustettu vuonna 2010. Näihin aikoihin laboratorioiden pyynnöstä näytteenottovaunua valmistava Ilmo Mässeli oli jäämässä eläkkeelle. Ilmo näki, että vaunulle olisi enemmänkin kysyntää, minkä seurauksena hän ehdotti teknologiateollisuudessa toimivalle Kimmo Niskalle vaunun valmistusta. Tämä avasi Kimmolle ainutlaatuisen tilaisuuden päästä mukaan terveydenhuollon kalustevalmistajaksi. Pitkällä teknologiateollisuuden kokemuksella Kimmo näki oivan tilaisuuden suunnitella ennen muovista, metallista ja puusta valmistetusta näytteenottovaunusta helposti muunneltavan, metallisen version. Näin syntyi Innopartin ensimmäinen tuote, Keisi-näytteenottovaunu. Olemme tehneet vaunuun pieniä viilauksia ja kehittäneet uusia lisävarusteita vuosien varrella, mutta pääpiirteittäin vaunun idea on pysynyt samana.

 

Minun tieni Innopartilla alkoi vuonna 2015, kun tulin suorittamaan työharjoittelua ja kirjoittamaan opinnäytetyötä osastovaunun tuotekehityksestä ja markkinakartoituksesta Pohjoismaissa. Työskentely terveydenhuollon parissa tuntui heti omalta ja harjoittelun jälkeen minulle avautui mahdollisuus jäädä Innopartille töihin. Vuonna 2021 päätin ryhtyä yrittäjäksi ja ostaa Kimmolta enemmistön Innopart Oy:stä. Kansainvälisen liiketalouden opintojen aikainen haaveeni lähteä viemään ulkomaille innovatiivisia, Suomessa vastuullisesti valmistettuja tuotteita on käynyt toteen. Näen, että terveydenhuollon kalusteissa on paljon kehitettävää ja me haluamme osaltamme olla viemässä kehitystä eteenpäin Suomessa ja ulkomailla.

 

Omistajanvaihdoksen jälkeen Innopartin operatiiviseen toimintaan ei ole tullut muutoksia. Tuotekehitykseen ja kansainvälistymiseen panostetaan aiempaa enemmän. Uudet tuotekehitysideat tulevat pääsääntöisesti asiakkailtamme, joten olethan rohkeasti yhteydessä mikäli sinulla on herännyt ajatus joko nykyisten tuotteiden tai uusien tuoteratkaisuiden kehittämisestä. Lähdemme innolla kehittämään uusia innovatiivisia tuoteratkaisuja laboratorioiden tarpeisiin.

 

Kukka-Maaria Kenkkilä
Toimitusjohtaja

 

Mainostoimisto Semio