SAIRAALAKALUSTEET 

Sairaalakalusteet ovat olennainen osa terveydenhuollon toimintaa. Sairaalakalusteemme kattavat laboratorioissa käytettävät näytteenottovaunut ja osastoilla käytettävät osastovaunut. Laaja valikoima lisävarusteita mahdollistaa tuotteidemme räätälöinnin juuri teidän käyttötarpeeseenne sopivaksi. 

 

Mitä tulee ottaa huomioon sairaalakalusteiden kuten näytteenottopisteen kalusteiden valinnassa ja millaiset räätälöinnit mahdollistavat osastovaunun käytön monissa eri sairaalan tarpeissa? Olemme koonneet alle asioita, joihin on hyvä kiinnittää huomiota näytteenottovaunun ja osastovaunun valintaa tehdessä. 
 

Opas hyvän näytteenottovaunun valintaan 

Näytteenottovaunun hankinta on iso asia. Se on näytteenottajan ergonomian ja viihtyisyyden kannalta tärkeä työväline. Sairaalakalusteet, kuten näytteenottovaunu, ovat jatkuvassa käytössä, ja niiden tulee kestää käytössä vuosia. Käyttäjiä on monenlaisia, ja oikeanlaisen vaunun hankinta voikin tuntua yllättävän haastavalta.

 

Mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon näytteenottovaunua hankittaessa? Kokosimme yhteen vinkkejä sopivan näytteenottovaunun valintaa varten. 

 

Kartoita käyttötarve ja tila, johon näytteenottovaunu tulee

Kun uuden näytteenottovaunun hankinta tulee ajankohtaiseksi, on ensimmäiseksi syytä pohtia mihin tilaan ja millaiseen tarpeeseen vaunu hankitaan. Jos näytteenottopisteessä otetaan runsaasti näytteitä päivän aikana, on näytteenottovaunun hankinnassa hyvä painottaa tilavaa ja tehokasta ratkaisua. 

 

 

Suuriin näytteenottotarpeisiin:
Keisi tai Husky isolla putkitelineellä 

Isolla putkitelineellä varustettu Keisi-näytteenottovaunu tai Husky-näytteenottovaunu ovat toimivia ratkaisuja suuriin näytteenottotarpeisiin. Isoon putkitelineeseen sopii jopa kahdeksan sadan putken alustaa, mikä nopeuttaa huomattavasti vaunun täyttöä. Putket saa käytettyä täysinä paketteina, jolloin aikaa ei kulu putkien siirtelyyn. Mikäli suositte avointa tilaa, jossa kaikki tarvikkeet ovat kätevästi käden ulottuvilla, on Keisi-vaunu teille sopiva vaihtoehto.

 
Mikäli haluatte painottaa asiakaslähtöisyyttä ja piilottaa suurimman osan tarvikkeista, on Husky-vaunu myös teidän tarpeisiinne hyvä valinta. Keisi- ja Husky-vaunuista löytyy useita eri malleja, joten sairaalakalusteet saa räätälöityä juuri teidän tarpeenne huomioiden. Keisi ja Husky-vaunut on suunniteltu kompaktin kokoisiksi, mutta ovat hieman suurempia, kuin seuraavat vaihtoehdot.

 

Keisi-vaunussa kaikki tarvikkeet ovat esillä ja käden ulottuvilla.

 

Husky-vaunussa suurimman osan tarvikkeista voi piilottaa. 
 

 

Ahtaisiin tiloihin ja pieniin näytteenottotarpeisiin:
Oiva- tai Onni-näytteenottovaunu

Mikäli näytteenottotilat ovat erityisen ahtaat ja näytteenottotarpeet pieniä, löytyy valikoimastamme pieni ja kevyesti liikuteltava Oiva-näytteenottovaunu. Oiva-vaunua käytetään paljon osastokierroilla, mutta muunneltavuutensa ansiosta se soveltuu hyvin myös kiinteään näytteenottopisteeseen. 

 

Onni-näytteenottovaunu koostuu kahdesta vaunusta, ja koon puolesta se asettuu Keisin, Huskyn ja Oivan väliin. Mikäli näytteenottotilat ovat pienet ja asiakaslähtöisyys on tärkeää, voi Onni-näytteenottovaunu olla teille sopiva vaihtoehto. Lisäksi Onni-näytteenottokalusteet tukevat asiakkaan lean-prosesseja. Vaunut ovat kompaktin kokoisia ja varusteet niissä aseteltu siten, että näytteenottotilanteessa toiminta on optimaalista. Onni-vaunussa ei ole samanlaista varastointimahdollisuutta Keisi- ja Husky-näytteenottovaunuihin verrattuna. Onni-vaunussa ajatus on, että siihen sopii kaikki tarvittavat tarvikkeet, mutta sitä ei käytetä varastona. Onnin täyttöväli on tiheämpi suurempiin näytteenottovaunuihin verrattuna. 

 

Pienikokoinen ja muunneltava Oiva-vaunu
soveltuu myös kiinteisiin näytteenottopisteisiin. 

 

Valitse Onni-näytteenottovaunu, kun tarvitset vaunua ahtaisiin tiloihin,
eikä tarvetta tarvikkeiden varastoinnille ole.

 

 

Materiaalit ja ekologisuus sairaalakalusteiden valinnassa 

Kaikki näytteenottovaunumme valmistetaan teräksestä ja alumiinista. Tuotteet myös maalataan antimikrobialisella jauhemaalilla, joka ehkäisee bakteerien elämistä maalatulla pinnalla. Kestävät ja kierrätettävät materiaalit ovat ympäristöystävällisiä ja takaavat pitkän käyttöiän kalusteillemme. 

 

Kalusteet ja niiden puhdistettavuus

Sairaalassa ja muissa terveydenhuollon toimipisteissä sairaalakalusteet ja niiden puhdistettavuus on olennainen osa ostopäätöksen tekoa. Näytteenottovaunun puhdistettavuus on ensiarvoisen tärkeää. Vaunun jokainen nurkka täytyy olla puhdistettavissa ja materiaalien tulee kestää voimakkaita puhdistus- ja desinfektioaineita. Kaikkien yllä mainittujen vaunujen suunnittelussa on pyritty huomioimaan helppo ja vaivaton puhdistettavuus. Maalattu teräs ja alumiini pinnat kestävät hyvin dekottamista ja puhdistusaineita. 

 

Toivottavasti näytteenottovaunun valintaoppaasta oli apua. Autamme mielellämme myös henkilökohtaisesti oikean näytteenottovaunun valinnassa. Jos tarvitset apua, olethan meihin yhteydessä, vaikka sähköpostitse info@innopart.fi tai soita numeroon 045 342 4641.
 

Opas hyvän osastovaunun räätälöintiin

Sairaaloissa, terveyskeskuksissa, laboratorioissa ja muissa terveydenhuollon toimipisteissä tarvitaan runsaasti liikuteltavia kalusteita tavaroiden kuljettamista varten. Tarpeet vaihtelevat käyttökohteen mukaan, minkä vuoksi kehitimme vaunun, joka on täysin muunneltavissa eri käyttökohteiden mukaan. Olemme koonneet alle esimerkkejä, miten vaunua voi varustella eri käyttötarpeiden mukaan.  

 

Kanylointivaunu ja haavanhoitovaunu: Oiva ja Saaga 

Kanylointiin ja haavanhoitoon Oiva-osastovaunu 60 mm ja 100 mm tarjottimilla on toimiva ratkaisu. Erityisesti 100 mm tarjottimella kanyloinnissa tarvittavat tavarat kulkevat turvallisesti mukana. Oiva-vaunun lisäksi valikoimastamme löytyy Saaga-osastovaunu, jossa on kaksi 100 mm tarjotinta. Tämä vaunu on hieman pienempi kuin Oiva-vaunu. Saaga on hyvä vaihtoehto, mikäli tilat ovat erityisen ahtaat ja teillä on tarve kahdelle 100 mm tarjottimelle. Lisävarusteina kanylointivaunussa ja haavanhoitovaunussa käytetään useimmiten roska-astiaa, riskijäteastiaa ja pullotelinettä joko yhdelle tai kahdelle pullolle. Valikoimastamme löytyy pieni 2 litran ja iso 10 litran roska-astia. Mikäli halutaan optimoida käytettävä tila, on hyvä tilata kaksi riskijäteastialle tarkoitettua telinettä. Toinen riskijäteastia jätetään ilman kantta, jolloin se toimii hyvin roska-astiana. Kaksi riskijäteastiatelinettä sopii vierekkäin Oiva-vaunun eteen tai taakse. Saaga-vaunussa telineet sopivat vierekkäin työntökahvojen alle. Lisävarustetelineitä saa asemoitua Oiva-vaunun tarjottimen ympäri ja työntökahvojen alle. Saaga-vaunuun lisävarusteet asemoidaan työntökahvojen alle tai tarjottimen sivuille. 

 

Tutustuthan myös seuraaviin lisävarusteisiin, jotka auttavat optimoimaan vaunun kanyloinnin ja haavanhoidon tarpeisiin:  

  • Monikäyttöinen lomaketeline tavaroiden säilyttämiseen 
  • Hyllylaatikot ja hyllylaatikoiden välijakajat tavaroiden lokerointiin 
  • Vaunussa tukevasti kulkeva 3-POD jakkara ja magneettipidike. 

 

Saaga-osastovaunu on hyvä valinta, kun tilat ovat erityisen ahtaat
ja tarvetta on kahdelle 100 mm:n tarjottimelle.  

 

Oiva tarjoaa muunneltavuutta tarjottimien syvyyden suhteen
ja lisävarusteiden sijoittelulle.
 

 

Näytteenottovaunu osastokierrolle: Oiva 

Oiva-osastovaunun suunnittelussa on kiinnitetty huomiota näytteenoton muuttuviin tarpeisiin, joten Oiva-vaunu on erinomainen valinta laboratorioiden osastokierrolle.

 

Näytteenoton tavarat vievät paljon tilaa, minkä vuoksi vaunussa on hyvä olla kolme tarjotinta. Putket ja muut tarvikkeet ovat matalampia verrattuna kanyloinnin tarvikkeisiin, joten 45 mm ja 60 mm syvät tarjottimet ovat toimiva ratkaisu näytteenotossa.  
Näytteenottovaunuissa tarvitaan monia lisävarusteita. Ylimmän tarjottimen tulee olla 60 mm, koska 45 mm syvässä tarjottimessa ei ole kiskoa, jolle lisävarustetelineitä voi asemoida. Suosituimmat lisävarusteet ovat telineet roska-astialle, riskijäteastialle, näytteenottotarroille sekä käsidesi- ja ihonpuhdistusainepulloille.  

 

Mikäli halutaan optimoida käytettävä tila, on hyvä tilata kaksi riskijäteastialle tarkoitettua telinettä. Toinen riskijäteastia jätetään ilman kantta, jolloin se toimii hyvin roska-astiana. Mobiilinäytteenoton yleistyessä lisätaso mobiilitulostimelle, putkisekoittajalle ja puhelimelle on tärkeä lisävaruste näytteenottokärryssä. Lisätasoon on kiinnitettävissä teippirullateline, josta teippi on kätevästi katkaistavissa. Lisäksi 3-POD-osastojakkara ja magneettipidike osastojakkaralle ovat suosittuja erityisesti näytteenottokärryissä. Korkeussäädettävä jakkara tukee näytteenottajan ergonomista työasentoa ja vähentää selän kuormitusta. 

 

Lasten näytteenottovaunuissa on hyvä huomioida lokerikko vastasyntyneiden näytteenottokorteille, joka on erinomainen ratkaisu vastasyntyneiden näytteenottokorttien turvalliseen ja luotettavaan kuljetukseen osastolta laboratorioon.   

 

Näytteenottoon sopii Oiva-osastovaunu kolmella tarjottimella,
joiden syvyys on 45 ja 60 mm.  
 

Lääkevaunu

Sairaalakalusteiden tulisi olla kevyesti liikuteltavia, jotta ne olisivat työntekijälle ergonomisia käyttää. Tästä johtuen asiakkaamme pitävät Oiva-vaunusta lääkkeiden jaossa.  

 

Lääkevaunussa toimivat myös hyvin 45 mm ja 60 mm tarjottimet. Tarjottimien päälle on saatavilla jaoteltavia hyllylaatikoita, jotka toimivat apuna lääkkeiden jaossa. Hyllylaatikoiden ja tarjottimen väliin suosittelemme silikonialustaa, joka estää muovilaatikoiden kolisemisen vaunua liikuteltaessa. Lisävarusteina lääkevaunussa käytetään telineitä roska-astialle, riskijäteastialle ja käsidesipullolle. Valikoimastamme löytyy pieni 2 litran ja iso 10 litran roska-astia. Mikäli halutaan optimoida käytettävä tila, on hyvä tilata kaksi riskijäteastialle tarkoitettua telinettä. Toinen riskijäteastia jätetään ilman kantta, jolloin se toimii hyvin roska-astiana. 

 

Oiva-osastovaunu 45 mm:n ja 60 mm:n tarjottimilla
on hyvä valinta lääkevaunuksi. 

 

Toivottavasti osastovaunun valintaoppaasta oli apua. Autamme mielellämme myös henkilökohtaisesti osastovaunun räätälöinnissä. Jos tarvitset apua, olethan meihin yhteydessä, vaikka sähköpostitse info@innopart.fi tai soita numeroon 045 342 4641. Sairaalakalusteet ovat tärkeä osa päivittäistä työtä sairaaloissa ja terveydenhuollon laitoksissa, ja me Innopartilla haluamme varmistaa, että tarjoamme parasta mahdollista laatua ja toimivuutta asiakkaillemme.

Lisätietoa meistä

Innopart on kotimainen laboratorio- ja sairaalakalusteiden valmistaja, jonka arvot ovat asiakaslähtöisyys, ergonomia, turvallisuus ja ekologisuus. Tämä näkyy jokapäiväisessä toiminnassamme, sillä haluamme kehittää uusia ja innovatiivisia tuoteratkaisuja laboratorioiden ja terveydenhuollon tarpeisiin vastuullisesti Suomessa. Innopart Oy on perustettu vuonna 2010, kun laboratorioiden pyynnöstä näytteenottovaunua valmistanut Ilmo Mässeli jäi eläkkeelle. Ilmo näki, että näytteenottovaunuille olisi enemmän kysyntää ja ehdotti teknologiateollisuudessa toimivalle Kimmo Niskalle vaunun valmistusta. 

 

Tämä avasi Kimmolle ainutlaatuisen tilaisuuden päästä mukaan terveydenhuollon kalustevalmistajaksi. Pitkällä teknologiateollisuuden kokemuksellaan Kimmo näki oivan tilaisuuden suunnitella helposti muunneltavan, metallisen version näytteenottovaunusta. Näin syntyi Innopartin ensimmäinen tuote, Keisi-näytteenottovaunu. Vaikka olemme tehneet vaunuun pieniä viilauksia ja kehittäneet uusia lisävarusteita vuosien varrella, pääpiirteittäin vaunun idea on pysynyt samana. 
Innopartin tavoitteena on tarjota asiakkaillemme parhaat mahdolliset ratkaisut laboratorio- ja sairaalakalusteisiin. Siksi arvostamme asiakaspalautetta ja pyrimme aina vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Haluamme myös pitää ympäristön mielessä valmistuksessa ja kehittää entistäkin ekologisempia tuoteratkaisuja. 

 

Innopartin laadukkaat tuotteet ja sairaalakalusteet ovat saaneet tunnustusta ja ne ovat arvostettuja niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Kaikki tuotteemme ovat huolella suunniteltuja ja valmistettuja kestävistä materiaaleista, jotta ne kestävät käyttöä pitkään. 
Innopart on tunnettu ihmisläheisestä toiminnastaan, joka heijastuu kaikissa asiakaskohtaamisissa ja -suhteissa. Meille on tärkeää kuunnella asiakkaidemme tarpeita ja toiveita, jotta voimme tarjota heille juuri heidän tarpeisiinsa sopivia ratkaisuja. Haluamme varmistaa, että jokainen asiakas saa henkilökohtaista palvelua ja tukea koko hankintaprosessin ajan.

 
Innopartin asiantuntijat ovat valmiita auttamaan asiakkaita kaikissa kalusteisiin liittyvissä kysymyksissä ja tarjoamaan ratkaisuja mahdollisiin haasteisiin. Meille on tärkeää, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä valitsemaansa ratkaisuun ja että he voivat luottaa kalusteiden kestävyyteen ja laatuun.

 
Asiakkaiden lisäksi välitämme myös henkilöstöstämme ja ympäristöstä. Innopartissa pyrimme luomaan hyvän työympäristön ja huolehtimaan henkilöstömme hyvinvoinnista. Lisäksi ympäristö on meille tärkeä arvo, ja siksi pyrimme valmistamaan tuotteitamme kestävästi ja vähentämään toimintamme ympäristövaikutuksia. 

 

Kaiken kaikkiaan Innopart on tunnettu ihmisläheisestä toiminnastaan ja sitoutumisestaan asiakkaidensa, henkilöstönsä ja ympäristön hyvinvointiin. Haluamme jatkossakin kehittää uusia, innovatiivisia ja vastuullisia tuoteratkaisuja vastataksemme laboratorioiden ja terveydenhuollon muuttuviin tarpeisiin ja edistääksemme yhteiskunnallista kestävyyttä.